Megcsalás

Amikor ez a kellemetlen téma kerül szóba, számos történetet le lehetne írni róla. Én magam naponta kapom azokat a leveleket, amelyekben arra kérnek, hogy adjak tanácsot.

Ami a legmegdöbbentőbb, az az alábbi idézetekből derül ki:

  • „3 hónap után otthagyott valaki másért”
  • „1 év után megcsaltak”
  • „4. házassági évfordulónkon derült ki, hogy van egy több hónapos kapcsolata”
  • „13 gyönyörű év után a munkahelyén csavarta el a fejét az egyik kollégája”
  • „26 év házasság után fogta magát, és elköltözött”

A  lényeg

Amikor valaki megcsalja a párját, akkor előzetes megegyezés nélkül megszegi az állhatatos és kitartó ragaszkodás parancsát. Ez a megcsalások lényege.

Ha valaki egy komoly flörtbe vagy akár szexuális együttlétbe kezd egy másik emberrel, akkor elsődlegesen nem az a probléma, hogy ezt teszi. Hanem az, hogy ezen nincs közös döntése a párnak. A házasságtörés azért rossz, mert  az áldozatának nincs tudomása, egyetértése a másik fél tettéről.

Amikor egy pár szakítással fejezi be a kapcsolatát, és utána az egyik fél valaki mással kezd el randizgatni, azzal nincs semmi probléma. Hiszen a korábbi kapcsolatát lezárta, megegyezett a párjával abban, hogy a továbbiakban már nem lesz hűséges. Hogy úgy mondjam, jogossá tette a hűtlenségét, hiszen a szakítás után már nem beszélhetünk hűtlenségről, megcsalásról.

Fontos: előfordulhatnak olyan helyzetek, amelyekben egy pár a szétválás mellett dönt. Amíg viszont tart a kapcsolat, addig elég egyértelműek a játékszabályok, függetlenül bármilyen körülménytől: a hűtlenség kizárva.

A megcsalás részleteiről olvashat az oldal alján ingyenesen letölthető minikönyben!

Rengeteg hasznos tanácsról olvashat az oldal alján ingyenesen letölthető minikönyben!

Melyek a megcsalás legjellemzőbb esetei?

1# Az egyik fél energiát fektet be egy harmadik személlyel való kapcsolatába, mert szerelemhez hasonló érzései vannak iránta.

2#Az egyik fél titokban találkozgat, együtt jár egy harmadik személlyel.

3#Az egyik fél szexuális kapcsolatot létesít egy harmadik személlyel.

Amikor egy párkapcsolatban az egyik fél félrelép, akkor – mivel fél a beismerés következményeitől – általában elhallgatja a tettét.

De akkor mik azok a jól ismert jelek?

1) Az egyik leggyakoribb jel az, amikor a félrelépő fél sokkal kedvesebb, figyelmesebb a másikkal. Ennek oka az, hogy a megpróbálja ellensúlyozni a lelkiismeret-furdalását. Ez azonban a félrelépés kezdeti időszakában jellemző csak. Ahogy komolyabbá válik az új viszony, úgy csökken a másik felé tanúsított érdeklődés. Ez a kedvesség tehát csak a félrelépés után közvetlenül tapasztalható a legtöbbször.

2) Ha a veszekedések során, de még békeidőben is az egyik fél nagyon gyakran utal arra, hogy mi lenne, ha véget érne a kapcsolatot, akkor megint csak szóba jöhet az, hogy “megcsalnak”.

3) Amikor valaki hűtlen a társához, akkor elkezd egyfajta csendes távolságot megtartani. Azt lehet észrevenni, hogy gyakorlatilag nem beszélget a másikkal, keveset érdeklődik, zavart. Ilyenkor nagy valószínűséggel van valami, amit még nem mondott el.

4) A hűtlenségre utalhat az is, ha az egyik fél feltűnően sokkal kevesebb energiát tesz bele a kapcsolatba, mint korábban. Kevesebbet dicsér, nem bókol, nem vasalja ki azt, amit korábban.

5) Gyakori, hogy az egyik fél azzal vádolja meg a párját, amit ő elkövetett. „Te mindig mások után koslatsz!” Így ugyanis könnyű kisebbíteni a félrelépés súlyosságát.

6) Aki félrelép, gyakran semmilyen érdeklődést nem mutat a párkapcsolat jövőjét illetően. Gyakori, hogy a megcsaló fél korábban szívesen tervezgetett a párjával, de később inkább hanyagolja a jövőbe vetett tervek és álmok témáját.

7) A hűtlenségre utal az is, amikor a hűtlen társ indokolatlanul izgatott lesz, ha olyan kérdéseket tesznek fel neki, hogy: „Mikor érsz haza?” vagy „Mi dolgod lesz ma?” Ilyen kérdések esetén megijed, mert attól tart, hogy talán már a másik sejt valamit.

Fontos! A megcsalás jeleiből soha nem lehet biztosan semmire következtetni. A legtisztább az, ha mélyen beszélgetünk a párunkkal erről a kérdésről.

Amikor valakit megcsaltak, akkor általában az alábbiak valamelyike szerint érzi magát:

  1. lelkileg teljesen kiborul, idegileg kikészül

  2. szégyelli, hogy vele ilyen történt

  3. feldühödik a helyzeten és a párján

  4. nem akarja elveszíteni a párját

  5. csalódott, hogy beigazolódott az, amit sejtett.

Tilos megcsalás után alábbiak szerint viselkedni:

1) megsértődni

2) bánatosan elnézni

3) önsajnálatot kifejezni: „Hogy tehetted ezt velem?” “Jaj, megcsaltak!”

4) családtagokhoz, barátokhoz és barátnőkhöz szaladni lelki segítségért és tanácsért

A következőt kell tenni:

1) Beszéljen a párjával a részletekről!

Talán csodálkozik, hogy egy ilyen egyszerű dolgot leírok. Nos, azért írtam ezt le, mert nagyon fontos az, hogy amikor először szóba hozza a párjának, akkor tudja igazolni konkrét tényekkel, amit látott, hallott.

Ennek az a célja, hogy a beszélgetés ne abba az irányba menjen, hogy ki mond igazat és ki nem. Hajlamos lehet a párja ugyanis azonnal tagadni, ki magyarázni magát. Ami a helyzet megoldása szempontjából sajnos egyáltalán nem segít.

2) Legyen kemény az ügyet illetően, de lágy az emberhez! Ne tartozzon a bánatos megcsaltak nagy családjába!

Tegyük fel, hogy a párja félrelépett egy régi iskolatársával.

Mik szoktak ilyenkor megcsalás után a tipikus, de helytelen reakciók lenni?

1) „Te aljas, szemét. Hogy tehetted ezt?” (Bántás a másik felé.)

2) „Drágám, mi történt? Biztos nagyon eleged volt már mindenből… Mindenkivel megeshet. Igazából megértem. ” (A másik tettének „megértése”.)

A helyes reakció ez:

1) „Ez nagyon nincs rendben, amit csináltál. Ezt nem tudom elnézni. Akkor vagyok hajlandó Veled bármit is továbbcsinálni, ha mindent helyrehozol.

(Az ügyet illetően keményen.)

2) „Viszont nagyon szívesen segítek benne.”

(Az emberhez lágyan.)

Miért fontos az első mondat? Azért, mert tilos elnézni, szó nélkül hagyni azt, ha a másik ember felbontja a megállapodást, rosszat tesz. Nem szabad elnézni azt, hogy megcsaltak. Ha ezt Ön elmulasztja, úgy azt sugallja, hogy a párja tette akár egy kicsit is elfogadható.

Miért fontos a második mondat? Az ügyet tekintve nincs jelentősége, de az emberi kapcsolat szempontjából nagyon lényeges, hogy kifejezzük a párunk felé azt, hogy megértjük és szeretjük, és hogy számíthat az együttműködésünkre.

A stratégia lényege tehát az, hogy a párunkat külön kell tudni választani a tettétől. A tette minden feltétel nélkül el kell ítélni, az embert viszont támogatni kell abban, hogy helyrehozza azt, amit elrontott.

További információkat itt is talál: megcsalás, hűtlenség, szerető, hűtlen, megcsalás jelek

.

Két azonnali ingyenes ajándék Önnek!

.
.
.
.
Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?
minikönyv
Párkapcsolati Konfliktusok Tanfolyam
e-mailben
.

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

.

Hogyan kezeljem
a párommal
a konfliktusainkat?

Azonnal olvasható minikönyv arról, hogy mit tegyünk, ha összetűzésbe kerülünk a párunkkal.

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:Praktikusnak találom a minikönyvét. Ami tetszik benne, hogy nincs amerikai bestseller stílusa, hanem egyszerű és lényegretörő. Amiket leír, RENDKÍVÜL tetszenek! Kiemelném a megoldásra való összpontosítást egy vita folyamán.
SZ. E.
Nagyon tetszett az ingyenesen letölthető párkapcsolati konfliktus megoldó anyag. Sok hasonlóságot és hibát felfedeztem az olvasmányban, ami megtalálható a párkapcsolatomban is, de ezáltal talán jobban tudni fogom, hogy mit kell tennem. Nagyon köszönöm és szívesen látok hasonló tanácsokat.
K. Zs.

117 napos tanfolyam

Ajándék 117 napos tanfolyam a párkapcsolati konfliktusok kezeléséről

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
Kedves Uram!
Csak gratulálni tudok Önnek, hogy olyan fantasztikusan összefoglalta a párkapcsolatokban szükségszerűen keletkező problémákat és javaslatokat is tett azok megoldására. Most már látom, hogy milyen hibákat követtünk el, miután megszűntek a közös célok (felnőttek a gyerekek). Nem részletezem, de meg vagyok győződve, hogy ha 20 évvel ezelőtt kezünkbe került volna hasonló könyv, akkor lehet, hogy még most is együtt vagyunk a férjemmel. Köszönöm!
S.Iné
Tisztelt Uram!
A minikönyve nagyon jól sikerült szerzemény. Kristálytisztán megvilágítja azokat a dolgokat, amik egy kapcsolat bukatatói, csak az ember sona nem gondolna bele, hogy a problémák ilyen apróságokon múlnak! Gratulálok!
Üdvözlettel:
B. A.
Tetszett az Ön írása. Nagyon jól összeszedte a dolgokat. Ha e szerint élnének a párok, akkor sokkal kevesebb válás, szakítás lenne. Tanítani kéne az Ön anyagát az iskolában, vagy TV műsorokban kellene jobbítani az embereket.
R. P.

Hogyan kezeljem
a párommal
a konfliktusainkat?

Azonnal olvasható minikönyv arról, hogy mit tegyünk, ha összetűzésbe kerülünk a párunkkal.

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


Most hogy elolvastam a könyvet sok mindent át kell gondolnom a viselkedésemmel kapcsolatban és úgy gondolom hogy férjemmel is el fogom olvastatni hogy együtt tudjuk ezeket a problémákat megoldani. Köszönöm. Hálás vagyok Önnek.
Nyné M.
Letöltöttem az anyagát a párkapcsolat konfliktuskezeléséről. Elkezdtem olvasni, aztán majdnem be is zártam. Gondoltam magamban ezekkel magam is tisztában vagyok. Szerencsére tovább olvastam. Ez egy annyira jól megszerkesztett anyag, amit minden kapcsolatban élő embernek el kellene olvasni! Függetlenül attól, hogy jónak vagy rossznak ítéli meg a kapcsolatát. Ha jónak , akkor azért mert még jobbá teheti, ha rossznak ….. hát akkor meg pont itt az ideje. Köszönöm a segítségét!
F.I.

Ne maradjon le
az ajándékokról:

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?
minikönyv
Párkapcsolati Konfliktusok Tanfolyam
e-mailben

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:

© 2008-2014 – Dr. Mészáros Ádám


Honlapkészítés: pixelhuszár

.
-->