Párterápia

Párterápia

3 tipp azoknak, akik gondolkodnak, hogy párterápiára mennek

1.  Nyugalom, az első lépés megtörtént

Ha szeretné a kapcsolatát rendbehozni, nyugodjon meg, a legjobb helyen van, és nincs min aggódnia. Ha Ön már felismerte, hogy párterápiára van szüksége, megtette a legfontosabb lépést a kapcsolata javítására.

Nyugalom, a legfontosabb ilyenkor az, hogy jó párterapeutához kerüljünk, mivel ez gyakran az utolsó esély!

2. A párterápia legyen vonzó a párjának is!

Ha Ön keres párterapeutát, és a párja ezért nincs annyira oda, érdemes olyan valakit keresni, aki a párjának szimpatikus lehet.

Nagyon gyakran a párterapeuták nők, akiket a férfiak nem annyira kedvelnek. Ezért érdemes olyan szakembert keresni, aki férfi. Egy férfi párterapeuta sok esetben más módszerekkel dolgozik, mint egy nő, máshogy viszonyul egy párhoz, mint egy nő párterapeuta.

3. A párterápia ne tanácsadás legyen!

Olyan párterapeutát keressen, aki nem tanácsokat ad, és nem is mondja meg Önöknek , hogy mit kell tenni. Az ilyen tanácsok nem a pár saját megoldásai, így azok megfogadása, megtartása nem kecsegtet sok sikerrel. Érdemes olyan párterápiára jelentkezni, ahol a szakértő mediátori gyakorlattal is rendelkezik, nemcsak pszichológiai tudással bír.

Olyat keressen, akiről bizonyítottan köztudott, hogy eredményes és segített már másoknak. Ezt a szakmát sokan űzik, de nem mindenki eredménnyel. Nézzen utána, hogy mit mondtak a résztvevő párok, amire kiválóan alkalmas egy internetes párterápia fórum.

Milyen párterápiás módszer a leghatékonyabb?

Minden párterapeuta más-más módszerrel dolgozik. A leggyakoribbak ezek:

 • tanulás-lélektani, pszichoanalitikus vagy humanista párterápia: a figyelem fókuszában az ember illetve a pár áll, a cél a szenvedésmentes és élvezetes párkapcsolat elérése.
 • pasztorálpszichológiai lelkigondozás: egyház keretén belül végzett házassággondozás, építve a hitelvekre és a pár hitéletének rendezésére
 • mediáció: a pár eltérő nézőpontjának megismertetése, a szükségletek feltárása által megoldatlan problémák kezelése kívülálló szakember segítségével, aki kérdések feltevésével irányítja a kommunikációt a pár tagjai között.

Hogy melyiket érdemes választani? A módszerek hatékonysága a párkapcsolati problémától függ, sőt, ugyanaz a módszer más hatékonyságú lehet attól függően, hogy a felkért szakember mennyire jól alkalmazza az adott módszert.

Éppen ezért a módszer kiválasztása mellett az is fontos, hogy meggyőződhessünk, hogy a kiválasztott szakember milyen eredményeket tud maga mögött. Szokták ugyanis mondani, hogy párterápiában egy esély létezik. Egy kudarcba fulladt terápiás időszak után a házasfelek könnyen belenyugszanak abba, hogy nekik már nem lehet igazán segíteni. (De ez természetesen nem igaz.)

Párterapeuták, akiket jó szívvel ajánlunk

Összegyűjtöttem néhány szakembert, akiket én is jó szívvel ajánlok:

 • Mihalec Gábor, aki Szeged környékén fogadja a párokat, alapvetően a kapcsolat feltérképezéséhez és a javítandó területek korrigálásában tud segíteni.
 • Dr. Pálhegyi Ferenc, aki keresztény alapú párterápiát, házasgondozást végez.
 • A lehető legnagyobb szerénységgel és őszinteséggel szívesen ajánlom magamat is. A mediáció módszerével (kommunikációs és konfliktus-kezelési technikákkal) segítem a párokat kijönni a mélyebbnél mélyebb krízishelyzetekből. Hogy milyen sikerrel, azt az alábbi oldalon a klienseim véleményeiből derül ki.

Érdemes lehet körbenézni a lakóhelye közelében, mert ma már a legtöbb nagyobb városban működik pszichológus, mediátor, aki segít Önnek. Íme néhány tipikus helyszín:

 • Budapest
 • Békéscsaba
 • Debrecen
 • Dunaújváros
 • Eger
 • Gödöllő
 • Győr
 • Kaposvár
 • Kecskemét
 • Miskolc
 • Nyíregyháza
 • Pécs
 • Szeged
 • Szekszárd
 • Szombathely
 • Sopron
 • Székesfehérvár
 • Szolnok
 • Veszprém
 • Zalaegerszeg

3 érv a párterápia mellett

Azoknak a házaspároknak, pároknak javasolt párterápián részt venniük, akik

 • úgy érzik, hogy elakadt egy ponton a kapcsolatuk, és önmaguktól nem tudtak javítani a helyzeten
 • akik olyannyira eltávolodtak egymástól, hogy egy tanácsadó személyes közreműködésére van szükségük, hogy a szerelem, a szeretet, egymás tisztelet és az őszinteség újból a párkapcsolat része legyen
 • megcsalás, féltékenység, bizalomvesztés, kiábrándulás problémájával állnak szemben

Egy kis humor

Bár a párterápia egy komoly kezelési folyamatnak tűnik, hozzá kell tenni, hogy az alkalmak jó hangulatban is eltelhetnek. És hogy a hangulatot most is oldjuk, álljon itt egy rövid videó a témáról.

Jó hír: a párkapcsolatok, házasságok 80%-a megmenthető egy profi párterápia segítségével!

Ennek két nagyon egyszerű oka van:

1. Rövid távon, egy-egy ülés után jobbá válik a viszony Ön és a párja között. Boldogabbnak fogják magukat érezni, és békében tudnak együtt élni.

2. Hosszú távon is jobbá válik a viszony Ön és a párja között. A válás, válóper szóba sem jöhet, Önök csak abban fognak gondolkodni, hogy hogyan válhatna harmonikusabbá a kapcsolatuk!

Sok erőt kívánok Önöknek!

.

Két azonnali ingyenes ajándék Önnek!

.
.
.
.
Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?
minikönyv
Párkapcsolati Konfliktusok Tanfolyam
e-mailben
.

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

.

Hogyan kezeljem
a párommal
a konfliktusainkat?

Azonnal olvasható minikönyv arról, hogy mit tegyünk, ha összetűzésbe kerülünk a párunkkal.

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:Praktikusnak találom a minikönyvét. Ami tetszik benne, hogy nincs amerikai bestseller stílusa, hanem egyszerű és lényegretörő. Amiket leír, RENDKÍVÜL tetszenek! Kiemelném a megoldásra való összpontosítást egy vita folyamán.
SZ. E.
Nagyon tetszett az ingyenesen letölthető párkapcsolati konfliktus megoldó anyag. Sok hasonlóságot és hibát felfedeztem az olvasmányban, ami megtalálható a párkapcsolatomban is, de ezáltal talán jobban tudni fogom, hogy mit kell tennem. Nagyon köszönöm és szívesen látok hasonló tanácsokat.
K. Zs.

117 napos tanfolyam

Ajándék 117 napos tanfolyam a párkapcsolati konfliktusok kezeléséről

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:
Kedves Uram!
Csak gratulálni tudok Önnek, hogy olyan fantasztikusan összefoglalta a párkapcsolatokban szükségszerűen keletkező problémákat és javaslatokat is tett azok megoldására. Most már látom, hogy milyen hibákat követtünk el, miután megszűntek a közös célok (felnőttek a gyerekek). Nem részletezem, de meg vagyok győződve, hogy ha 20 évvel ezelőtt kezünkbe került volna hasonló könyv, akkor lehet, hogy még most is együtt vagyunk a férjemmel. Köszönöm!
S.Iné
Tisztelt Uram!
A minikönyve nagyon jól sikerült szerzemény. Kristálytisztán megvilágítja azokat a dolgokat, amik egy kapcsolat bukatatói, csak az ember sona nem gondolna bele, hogy a problémák ilyen apróságokon múlnak! Gratulálok!
Üdvözlettel:
B. A.
Tetszett az Ön írása. Nagyon jól összeszedte a dolgokat. Ha e szerint élnének a párok, akkor sokkal kevesebb válás, szakítás lenne. Tanítani kéne az Ön anyagát az iskolában, vagy TV műsorokban kellene jobbítani az embereket.
R. P.

Hogyan kezeljem
a párommal
a konfliktusainkat?

Azonnal olvasható minikönyv arról, hogy mit tegyünk, ha összetűzésbe kerülünk a párunkkal.

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:


Most hogy elolvastam a könyvet sok mindent át kell gondolnom a viselkedésemmel kapcsolatban és úgy gondolom hogy férjemmel is el fogom olvastatni hogy együtt tudjuk ezeket a problémákat megoldani. Köszönöm. Hálás vagyok Önnek.
Nyné M.
Letöltöttem az anyagát a párkapcsolat konfliktuskezeléséről. Elkezdtem olvasni, aztán majdnem be is zártam. Gondoltam magamban ezekkel magam is tisztában vagyok. Szerencsére tovább olvastam. Ez egy annyira jól megszerkesztett anyag, amit minden kapcsolatban élő embernek el kellene olvasni! Függetlenül attól, hogy jónak vagy rossznak ítéli meg a kapcsolatát. Ha jónak , akkor azért mert még jobbá teheti, ha rossznak ….. hát akkor meg pont itt az ideje. Köszönöm a segítségét!
F.I.

Ne maradjon le
az ajándékokról:

Hogyan kezeljem a párommal a konfliktusainkat?
minikönyv
Párkapcsolati Konfliktusok Tanfolyam
e-mailben

INGYEN az Öné lehet. Hová küldhetem?

Keresztnév:
E-mail cím:

© 2008-2014 – Dr. Mészáros Ádám


Honlapkészítés: pixelhuszár

.
-->